Fönsterputs lär man sig verkligen inte på fem minuter

Visste du att det anordnas VM i fönsterputsning? Det gör det värt att ta reda på allt du kan om vilken slags fönsterputs du vill använda på dina fönster.

Är det möjligt att putsa fönster på vintern? Ja, det är det faktiskt. Det finns knep för att klara av det och se till att medlen inte fryser på glasrutan. Du tar helt enkelt och häller i lite rödsprit alternativt lite spolarvätska i din egen blandning med fönsterputs.

Någon smart person har kommit på detta. Fiffigt så det skriker om det, kan man tycka. En av dem som använder det är en man som kommit tvåa när det gäller VM i fönsterputsning. Om nu han använder det så är det väl inte helt fel om du själv provar det när dina fönster behöver rengöras.

Vill du bli en mästare på fönsterputsning kan du gå en utbildning. Den brukar ta sisådär en tre månader. Innan du blir godkänd från den ska du vara en riktigt bra förare av gummiskrapan. Dessutom bör du ha en god känsla för hur man blandar sin egen fönsterputs så jobbet blir i det närmaste perfekt.

Fönsterputs på höga höjder tas på största allvar

När det gäller fönsterputs i Åkersberga finns det företag som tagit sitt jobb på högsta allvar. Man värnar om de fönsterputsare som ska hänga utanför en skyskrapa och rengöra fönster. All slags fönsterputs behöver föregås av rigorösa säkerhetsåtgärder om det handlar om höga höjder.

Man vet också att diskmedel skapar en yta som inte bara gör rent utan även hjälper gummiskrapan att glida lätt. Skulle det finnas rökare i ett hem där man putsar på insidan kan man gott använda lite ammoniak i vattnet. Det är ett effektivt sätt att bli av med nikotin som kan ha fastnat på rutan.

När du lägger på rengöringsmedel på en ruta använder du med fördel ett redskap som är väldigt mjukt. Allt för att du inte ska få några repor i rutorna. Redskapet kan vara en så kallad tvättpäls. Gärna gjord av mikrofiber. Gnugga sedan ordentligt så att all smuts försvinner.