Gamla golv blir nya med golvslipning i Göteborg

Nej, golvslipning i Göteborg är inte något du ska ge dig på själv. Inte ens om du bor utanför stan. Om du inte vill skämmas – det är ett jobb för proffs.

Det finns hemmafix som alla kan göra – kanske. Det beror förstås på var din tumme sitter exakt. Är den traditionellt placerad kan det fungera men sitter den mitt i näven är det inte tillrådligt. Prova på ett osynligt ställe, som man säger. Ditt golv är icke ett osynligt ställe utan i högsta grad synligt för alla.

Golv är inte annorlunda beskaffade än resten av världen – de blir gamla, de blir skadade, de blir slitna. Det händer allt och alla. Även oss människor. Man ska därför inte slösa bort varken sin ungdom eller sin medelålder med att kräla runt på finparketten och svettas över stavar. Det jobbet ska en proffsig golvläggare göra.

Golvslipning sparar pengar och glädjer släkten och arvingarna

En professionellt utförd golvslipning återställer ett trägolv till nyskick. Man tar bort den slitna ytan med maskin och sedan ytbehandlar man på lämpligt sätt. Man kan bara önska att man kunde använda liknande metoder på sig själv, men hallå – det är gott att golvet blir slätt och snyggt. Sedan är det dags för dammsugning och avtorkning.

Ytbehandling avslutar proceduren på ett ypperligt sätt. Vad man väljer för typ av behandling beror både på hur man vill att golvet ska se ut och vad som fungerar rent praktiskt. Vissa behandlingar är mest till för syns skull – makeup för trägolv, med andra ord – medan andra skyddar mot fukt. Du väljer.