Tänkte inte på parkering på Arlanda

Idag finns många allmänna transportmedel för att resa i Sverige. Men för den som ska flyga från Arlanda kan det ändå vara smidigt med parkering på Arlanda.

Flera av vännerna hade äntligen fått ordning på sina planer och bokat en resa till Cypern. De hade en gång för länge sedan jobbat på ön tillsammans och träffat varandra några gånger. När de träffades var de unga och livet lekte. Nu var de äldre och hade stadgat sig och hittat sin plats i samhället.

Nu var det äntligen dags för den nostalgiresa de börjat planera innan pandemin. Tillsammans skulle de återuppleva gamla minnen. Då de kom från olika delar av landet krävdes det en del pysslande. Bra var dock att alla hade Arlanda flygplats utanför Stockholm som närmaste flygplats så de hade letat fram alternativ för att ta sig till flyget.

Några av dem bodde i Stockholmsområdet och kunde lätt ta sig ut med buss eller tåg. Två av dem hade dock lite längre att resa. De flesta flygen till Cypern hade bra avgångstider men givetvis hade de lyckats boka ett som skulle avresa tidigt på morgonen. Något som ställde till det då inga tåg eller bussar passade.

Smidigt med parkering på Arlanda

Efter att ha letat fram och tillbaka fick Anna bland annat fram långtidsparkering vid Arlanda. Hur kunde hon ha varit så disträ att hon glömt den möjligheten? Givetvis kunde hon ta bilen till flygplatsen och parkera på långtidsparkeringen. Hon läste intresserat den information som fanns.

Bland annat fick hon reda på att det fanns inomhusparkering. Det behövdes inte ännu då det fortfarande var varmt ute och ingen snö skulle falla. Men det var bra att veta inför framtida resor. Nöjd med sin nya kunskap gick hon in och bokade en plats på långtidsparkeringen. Den låg en bit från terminalen men det gjorde inget då det gick transferbussar. 

Det var fortfarande mörkt ute när hon såg de första skyltarna med Arlanda på. Hon svängde och kunde känna hur fjärilarna i magen började att flaxa. Inte för att hon var flygrädd utan för att hon såg så mycket fram emot resan. Snart hittade hon skylten till långtidsparkeringen. Nu var det inte långt kvar, snart skulle hon få träffa sina vänner.