Att ersätta förlorade tänder

Att tappa tänder kan göra ont. Att leva med tandluckor gör ont på andra sätt. Många tycker det ser illa ut. Risker finns för snedbelastning och värk. Det rimliga är att låta göra tandimplantat.

Det finns många sätt att bli av med sina tänder och inget av dem är särskilt trevligt. För många börjar det med karies och infektion. Har man otur kan det bli långdraget och smärtsamt och sluta med en utdragen tand.

Andra gör det den snabba vägen. Det är ganska enkelt men även denna väg gör ont. Ut och cykla eller ta en promenad, bara. Snubbla eller vält med cykel. Vill du vara riktigt snabb väljer du att åka moped. Du behöver inte ens krocka med något annat än marken och vips! har du en tand mindre att bekymra dig om.

Hur fungerar ett tandimplantat?

Det smarta med ett tandimplantat är att det växer ihop med kroppen. När du blivit undersökt och påbörjar processen tar man och skruvar in en titanskruv i käkbenet. Vid denna fäster man en provisorisk tand. Normalt sett fungerar detta utmärkt.

Därefter tillverkar man ditt permanenta implantat. Det anpassar sig perfekt för att efterlikna dina egna tänder och färgas så att ingen skillnad kommer att synas mot resten av din tandrad. Den skruvas fast vid titanskruven.

Det syns ingen skillnad på ditt implantat och dina riktiga tänder. Du ska heller inte sköta om den annorlunda. Ditt tandimplantat behöver precis samma omvårdnad som de andra tänderna och gör exakt samma jobb. Läs mer om tandimplantat på denna webbsida: tandimplantatmalmö.se